Tiramisu muffins

Dvije kultne slastice Tiramisu i Čokoladne muffine spojite u predivan desert, a uz umak i čokoladnu dekoraciju zalogaji će biti još čarobniji.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Tiramisu muffins

Sastojci

Za sirup

  • 150 g šećera
  • 1 žlica instant kave
  • 2 žlice Marsale

Za kremu

  • 1 Tiramisu Dolcela
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 100 g mascarpone sira
  • 2 žlice Marsale
  • kakao mrvice
  • kripsi kuglice

Priprema

  1. Maslacu sobne temperature dodajte jaje, žumanjak i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Zatim dodajte mješavinu za muffine i 150 ml vode. Miješajte 3-4 minute da dobijete glatku smjesu.
  2. Pomoću žlice smjesu rasporedite u 12 košarica za muffine. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20 minuta. Pečene muffine ostavite da se ohlade, a zatim prerežite po rubu tako da dobijete poklopac.
  3. U međuvremenu 150 ml vode zagrijte. Dodajte kavu, promiješajte i otopite. Nakon toga dodajte šećer i kuhajte na laganoj vatri da dobijete sirup. U ohlađeni sirup dodajte Marsalu. Prerezane muffine nakapajte sirupom.
  4. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom (4-5 minuta) da dobijete gustu kremu. Zatim umiješajte mascarpone i marsalu.
  5. Kremu uz pomoć grabilice za sladoled nanesite na muffine i poklopite s drugim dijelom. Stavite u hladnjak na 1-2 sata da se krema stisne. Ostatak kreme isto stavite u hladnjak ili kratko u zamrzivač.
  6. Prije posluživanja grabilicom za sladoled grabite ohlađenu kremu , stavite po kuglicu na svaki muffins.

Posluživanje: Pokapajte umakom, pospite čokoladnim mrvicama ili kripsi kuglicama te poslužite.

Savjet: Mješavina za muffine bit će kompaktnija ukoliko je pripremite s maslacem, a ne s uljem kao po osnovnoj uputi. U tom ćete slučaju, uz pomoć grabilice za sladoled lako napuniti košarice za muffine i pojednostaviti pripremu.Pečene muffine izvadite iz košarice i prerežite te posložite na papir za pečenje.

Rajčica

Za rajske užitke