BBQ Rebra na grillu

Iako su sočna za prste polizati, predlažemo da BBQ rebra na grillu ipak poslužite s povrćem ili krumpirićima i svježom sezonskom salatom.

  • 25 min
  • Jednostavno
BBQ Rebra na grillu

Sastojci

  • 1 BBQ SPARE RIBS (svinjska rebra) Podravka 500 g
  • 1 srednja tikvica
  • 1 komorač
  • 1 klip mladog kukuruza
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljubičasti luk
  • nekoliko smeđih šampinjona
  • 2 dugačka peciva za sendvič (ili francuz)

Za BBQ umak:

Priprema

  1. BBQ SPARE RIBS svinjska rebra začinjena paprikom i drugim začinima, vakumirana i sporo kuhana u Sous vide su već gotova.
  2. BBQ umak pripremite tako da crvenoj paprici dodate ocat, šećer i sol te izmiješate u pastu. Pasti od crvene paprike dodajte ljuti ketchup, malo svježe mljevenog papra, đumbir, sitno narezani šalota luk, narezani mladi luk, ocijeđeni sok limete. Sve dobro promiješajte i umak je gotov.
  3. Povrće za gril narežite na veće komade ( i nemojte ih prepeći kod pripreme). Tikvicu narežite na deblje ploške, malo u koso, kukuruz prerežite na pola, a papriku i luk također prerežite po pola.
  4. Na zagrijanu rešetku grilla stavite komade povrća i komade rebra. Rebra pecite sa svake strane 3-4 minute. Na grillu popecite i prerezano pecivo.
  5. Meso je vrlo mekano, na dasci ga narežite, a zatim vrlo lako i jednostavno izvadite kosti.
  6. Na pecivo nanesite pripremljeni BBQ umak, pa po njemu bogato rasporedite meso.

Posluživanje: Preko mesa posložite pečeno povrće, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.

Savjet: BBQ SPARE RIBS (svinjska rebra) možete poslužiti i uz hrskave krumpiriće i coleslaw salatu.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja