Razigrane palačinke bez glutena
- Recept by coolinarika.com -Razigrane palačinke s omiljenim voćem najmlađi će objeručke prihvatiti, jer su jednostavne, a istovremeno maštovite i nevjerojatno ukusne. Osim toga, ove su palačinke bez glutena, jer ga ne sadrže niti Lino lada, niti mješavina za palačinke i vafle.
Priprema
Pripremite 2 posude prikladne za miksanje. Odvojite bjelanjke od žutanjka. U posudi u kojoj ste odvojili bjelanjke, električnom miješalicom miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. U drugu posudu sa žutanjcima, usipajte sadržaj vrećice, dodajte 30 g šećera, Vanilin šećer, mlijeko i ulje. Miksajte električnom miješalicom 2 – 3 minute. Potom pažljivo umiješajte prethodno izrađen snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano lopaticom izmiješajte kako bi dobili homogenu smjesu. Nauljite i zagrijte tavu za palačinke. Pripremljenu smjesu ulijte u tavu kako bi palačinke bile promjera oko 10 cm. Pecite na srednjoj vatri do zlatne boje, najprije s jedne strane a potom i s druge. Palačinku stavite na ravni tanjur (ili dasku) i oblikujte u željeni oblik, nožem ili pomoću kalupa. Lino ladu (sobne temperature) slastičarskom vrećicom s malim otvorom ili žličicom nanesite preko palačinki, odnosno išarajte ih. Koristeći voće oslikajte palačinke u maštovite likove.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Koristite voće koje vaše dijete voli i kreirajte likove koji će ih razveseliti.