BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Razigrane palačinke bez glutena

Razigrane palačinke s omiljenim voćem najmlađi će objeručke prihvatiti, jer su jednostavne, a istovremeno maštovite i nevjerojatno ukusne. Osim toga, ove su palačinke bez glutena, jer ga ne sadrže niti Lino lada, niti mješavina za palačinke i vafle.

  • 30 min
Razigrane palačinke bez glutena

Sastojci

  • 1 Dolcela Američke palačinke i waffli bez glutena
  • 2 jaja
  • 30 g šećera
  • 1 Dolcela Vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • nekoliko žlica Lino Lade Gold Creamy
  • voće (borovnice, banane, grožđe, kiwi, maline, bobice nara…)

Priprema

  1. Pripremite 2 posude prikladne za miksanje. Odvojite bjelanjke od žutanjka. U posudi u kojoj ste odvojili bjelanjke, električnom miješalicom miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg.
  2. U drugu posudu sa žutanjcima, usipajte sadržaj vrećice, dodajte 30 g šećera, Vanilin šećer, mlijeko i ulje. Miksajte električnom miješalicom 2 – 3 minute.
  3. Potom pažljivo umiješajte prethodno izrađen snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano lopaticom izmiješajte kako bi dobili homogenu smjesu.
  4. Nauljite i zagrijte tavu za palačinke. Pripremljenu smjesu ulijte u tavu kako bi palačinke bile promjera oko 10 cm. Pecite na srednjoj vatri do zlatne boje, najprije s jedne strane a potom i s druge.
  5. Palačinku stavite na ravni tanjur (ili dasku) i oblikujte u željeni oblik, nožem ili pomoću kalupa.
  6. Lino ladu (sobne temperature) slastičarskom vrećicom s malim otvorom ili žličicom nanesite preko palačinki, odnosno išarajte ih. Koristeći voće oslikajte palačinke u maštovite likove.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Koristite voće koje vaše dijete voli i kreirajte likove koji će ih razveseliti.

Ajvar

Razmazi svoje nepce