Zapečeni grah s porilukom i kobasicom

U sočnom jelu od zapečenog graha s porilukom i kobasicom svi su okusi isprepleteni i povezani u mirisnu cjelinu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Zapečeni grah s porilukom i kobasicom

Priprema

  1. Poriluk prerežite uzdužno pa dobro operite između slojeva i sitno narežite.
  2. Zagrijte 2 žlice ulja dodajte poriluk i popecite da omekša (7-8 minuta).
  3. U tavu dodajte koncentrat rajčice, pustite ga 2-3 minute da se lagano karamelizira na tavi, a zatim ga promiješajte s porilukom.
  4. Prelijte zapečenim grahom iz konzerve i kuhajte 3-4 minute na srednje jakoj vatri.
  5. Po potrebi posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
  6. U međuvremenu, zagrijanu grill tavu premažite s preostalom žlicom ulja pa prepecite kobasice sa svih strana, ukupno 7-8 minuta na srednje jakoj vatri.

Posluživanje: Poslužite sa zapečenim grahom.

Savjet: Umjesto poriluka možete koristiti drugo povrće: crvenu papriku, korijen celera i mrkvu

Rajčica

Za rajske užitke