Strašno dobra Halloween salata

Halloween salata nikako nije obična salata, nego savršena, osvježavajuća zamjena za lagani glavni obrok.

  • 30 min
  • Jednostavno
Strašno dobra Halloween salata

Sastojci

Priprema

  1. Očišćenu bundevu narežite na veće kocke i stavite u posudu za pečenje.
  2. Nakapajte je maslinovim uljem, posolite, popaprite i pospite timijanom, dimljenom paprikom i đumbirom. Dodajte češnjak, promiješajte i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 20 minuta. Pečenu bundevu ostavite da se ohladi.
  3. Na tanjur za posluživanje stavite narezani radič, matovilac i rikulu, pa preko njega rasporedite bundevu. Pospite natrganom skutom, komadićima pršuta, orasima, sjemenkama bundeve i nara.
  4. Toast popecite i izrežite kalupima da dobijete duhiće. Zagrijanom metalnim štapićem "duhićima" nacrtajte oči, nos i usta te ih posložite po salati.

Posluživanje: Salatu pokapajte sokom limuna ili jabučnog octa te poslužite.

Savjet: Ako nemate kalupe u obliku malih duhova, možete ih izrezati uz pomoć noža ili ih jednostavno napravite u obliku krugova, pa im iscrtajte oči i usta.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje