Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Tjestenina sa salsom i tunom

Kao što je poznato da su tjestenina i umaci na bazi rajčice prirodan spoj, znamo i da je tuna lako dostupna i visoko vrijedna namirnica. Stoga je tjestenina sa salsom i tunom jednostavno, a bogato jelo s mediteranskom notom. 

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Tjestenina sa salsom i tunom

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu i skuhajte.
  2. Na ulju ocijeđenom od tune kratko popržiti sitno nasjeckani češnjak, dodajte usitnjene pelate rajčica zajedno sa sokom i kratko pirjajte da dobijete umak.
  3. Dodajte ocijeđenu leću, komadiće tune, Vegetu i peršin. Kratko pirjajte da se sastojci povežu. Prema potrebi dodati malo vode od kuhanja tjestenine.
  4. Nutri kutak: Riba je neizostavan dio mediteranske prehrane i jedna od visoko hranjivih namirnica. Sadrži fosfor, kalcij, željezo, vitamine A, B1 i B2. Morske ribe imaju povoljan sastav masti, a ovisno o vrsti ribe, bogate su omega-3 masnim kiselinama i vitaminima topljivim u masti, primjerice A i D.SERVIRANJE: 250 g

Posluživanje: U gotov umak umiješajte tjesteninu i poslužite toplo.

Savjet: Za još bolji okus salsa se može obogatiti suhim mediteranskim začinima (origano, bosiljak, timijan) i sjeckanim maslinama ili kaparama. Da biste od ovog jela načinili cjelovit obrok, možete ga servirati s kriškom crnog kruha i zdjelicom zelene salate s naribanom mrkvom, začinjene maslinovim uljem i limunovim sokom.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus