Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu

Posna sarma bogatog okusa

Ovako pripremljeno jelo na sarmu će vas podsjetiti samo  karakteristično motanje kupusa, a dodani orasi oplemenjuju ga u nutritivnom smislu te mu daju i posebnost u okusu.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Posna sarma bogatog okusa

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
  2. Na zagrijano ulje stavite sitno narezan poriluk i naribanu mrkvu te kratko popirjajte i maknite s vatre.
  3. Dodajte naribani krumpir, rižu, bosiljak, peršin, orahe i pripremljeni Fant. Smjesu dobro promiješajte i punite listove kupusa, pa ih dobro savijte.
  4. U širu posudu stavite ostatak narezanog kupusa i preko njega posložite sarmice. Prelijte pasiranom rajčicom i vodom tako da budu prekrivene tekućinom.
  5. Kuhajte na laganoj vatri 40 minuta, posolite i popaprite.

Posluživanje: Kuhane sarmice poslužite s kiselim vrhnjemi pireom od krumpira.

Napomena: Jelo je bezmesno, lagano, puno povrća, a dodatak oraha oplemenjuje ga u nutritivnom smislu te mu daje i posebnost u okusu.

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode