Salata s piletinom i tjesteninom
- Recept by coolinarika.com -Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo poslužite kao lagani ručak ili hladno predjelo i uživajte u jabukama, piletini i tjestenini.

Priprema
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ali kratko jer će se kasnije još povezati s umakom pa da se ne raspadne. Procijedite ju i isperite.
- Piletinu narežite na rezance, začinite Vegetom natur chili te popržite na 25 g maslaca i izvadite na toplo.
- Nakon piletine, u istu tavu dodajte 25 g maslaca, pa po tvrdoći popržite povrće narezano na sitne trakice.
- Tjesteninu pomiješajte s poprženim povrćem, peršinom te kečapom i kiselim vrhnjem.
- Jabuku narežite na kolutove te kratko popecite u čistoj tavi na 50 g rastopljenog maslaca.
Posluživanje: Kod posluživanja na tanjur najprije stavite pečene kriške jabuke, na njih stavite tjesteninu s povrćem, a po njoj rasporedite pečene komadiće piletine.
Savjet: Umjesto penna možete iskoristiti i drugu tjesteninu, pa čak i špagete.
Napomena: Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo može poslužiti kao lagani ručak ili hladno predjelo koje otvara apetit.