Vegeta

Vegeta NATUR chilli

Salata s piletinom i tjesteninom

Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo poslužite kao lagani ručak ili hladno predjelo i uživajte u jabukama, piletini i tjestenini.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Salata s piletinom i tjesteninom

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ali kratko jer će se kasnije još povezati s umakom pa da se ne raspadne. Procijedite ju i isperite.
  2. Piletinu narežite na rezance, začinite Vegetom natur chili te popržite na 25 g maslaca i izvadite na toplo.
  3. Nakon piletine, u istu tavu dodajte 25 g maslaca, pa po tvrdoći popržite povrće narezano na sitne trakice.
  4. Tjesteninu pomiješajte s poprženim povrćem, peršinom te kečapom i kiselim vrhnjem.
  5. Jabuku narežite na kolutove te kratko popecite u čistoj tavi na 50 g rastopljenog maslaca.

Posluživanje: Kod posluživanja na tanjur najprije stavite pečene kriške jabuke, na njih stavite tjesteninu s povrćem, a po njoj rasporedite pečene komadiće piletine.  

Savjet: Umjesto penna možete iskoristiti i drugu tjesteninu, pa čak i špagete.

Napomena: Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo može poslužiti kao lagani ručak ili hladno predjelo koje otvara apetit.

Gulaš

Inspirirani tradicijom