Rolice od soma

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Rolice od soma

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  2. File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  3. Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  4. Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  5. U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  6. Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  7. Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Posluživanje: Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Savjet: Ako ste u žurbi ili se bojite da vam motanje rolica neće poći za rukom, slobodno soma ostavite u obliku filea. Jelo će biti jednako zamamno i slasno!Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus