Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Bezglutenska pizza

Jednostavno pripremljeno omiljeno jelo izrađeno s biranim brašnima nova je priča na temeljima talijanske kuhinje.

  • Jednostavno
  • 4 osobe
Bezglutenska pizza

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Slanutkovom brašnu dodajte kukuruzno brašno, Gussnel, prašak za pecivo, sol i pomiješajte.
  2. Ulijte maslinovo ulje i vodu, pa umijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto rasporedite na četiri dijela i razvaljajte.
  4. Tako dobivene četiri pizze stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  5. Po tijestu rasporedite sjeckanu rajčicu kojoj ste dodali maslinovo ulje, masline, na štapiće narezanu papriku i natrgani sir.
  6. Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.

Savjet: Tijesto je nježno te zahtijeva pažljivo postupanje.

Napomena: Pizzu možete pripremiti i u jednom komadu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 568 kcal / 2.374 kJ
Masti 27,82 g
- zasićene masne kiseline 5,53 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 16,32 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,55 g
Ugljikohidrati 66,09 g
Vlakna 5,89 g
Sol 4,54 g
Vitamin A 2.548,44 μg
Pantotenska kiselina 1,07 mg
Kalij 1.006,74 mg
Kalcij 768,67 mg
Fosfor 1.044,86 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.