Slatko-slani kolač s tikvicama

Tikvice, banane i bademi ukomponirani s biranim brašnom pravo je iznenađenje mješavine okusa u slatko slanom izdanju.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Slatko-slani kolač s tikvicama

Sastojci

Priprema

  1. U posudu stavite rižino brašno, heljdino brašno, Gussnel, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, smeđi šećer i dobro izmiješajte.
  2. Dodajte jaja, propasiranu bananu, naribane tikvice, rastopljeni maslac i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte.
  3. Dodajte grubo nasjeckane bademe, kratko promiješajte, pa smjesu prebacite u kalup za kruh veličine 10x25 cm obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 °C oko 50 minuta.

Posluživanje: Pečeni kolač pustite da se malo ohladi pa ga narežite i poslužite.

Savjet: Ovaj slatko-slani kolač možete poslužiti kao desert, ali i kao dio doručka ili ga ponijeti za užinu u školi ili na poslu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje