Kolač bez glutena i jaja
- Recept by coolinarika.com -Bez obzira da li je pripremljena za vikend ili za blagdane ova bezglutenska slastica otkrit će nove okuse u omiljenih zalogaja.

Priprema
- Pomiješajte suhe sastojke: brašno od riže, heljde, Gussnel, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i limun šećer.
- Dodajte rastopljeni maslac i lagano zagrijani džem pomiješan s medom.
- Uz miješanje dodajte mlijeko i smjesu izlijte u posudu za pečenje (34x20 cm) obloženu papirom za pečenje.
- Kruške narežite na tanke ploške i posložite preko smjese u posudi.
- Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
- U međuvremenu šećer, maslac, mlijeko i cimet zagrijte do vrenja i maknite s vatre.
- Kolač prelijte i još zapecite 5 minuta te ohladite.
Posluživanje: Poslužite ohlađeno.
Savjet: Kravlje mlijeko možete zamijeniti rižinim ili sojinim mlijekom.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 267 kcal / 1.116 kJ |
---|---|
Masti | 11,64 g |
- zasićene masne kiseline | 7,03 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 3,43 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 0,55 g |
Ugljikohidrati | 39,38 g |
Vlakna | 2,26 g |
Bjelančevine | 3,32 g |
Sol | 0,54 g |
Vitamin A | 456,97 μg |
Vitamin D | 16,23 μg |
Niacin | 1,75 mg |
Pantotenska kiselina | 0,22 mg |
Kalij | 319,45 mg |
Kalcij | 154,21 mg |
Fosfor | 180,12 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |