Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Kolač bez glutena i jaja

Bez obzira da li je pripremljena za vikend ili za blagdane ova bezglutenska slastica otkrit će nove okuse u omiljenih zalogaja.

  • Srednje zahtjevno
Kolač bez glutena i jaja

Sastojci

Za preljev

Priprema

  1. Pomiješajte suhe sastojke: brašno od riže, heljde, Gussnel, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i limun šećer.
  2. Dodajte rastopljeni maslac i lagano zagrijani džem pomiješan s medom.
  3. Uz miješanje dodajte mlijeko i smjesu izlijte u posudu za pečenje (34x20 cm) obloženu papirom za pečenje.
  4. Kruške narežite na tanke ploške i posložite preko smjese u posudi.
  5. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  6. U međuvremenu šećer, maslac, mlijeko i cimet zagrijte do vrenja i maknite s vatre.
  7. Kolač prelijte i još zapecite 5 minuta te ohladite.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Kravlje mlijeko možete zamijeniti rižinim ili sojinim mlijekom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 267 kcal / 1.116 kJ
Masti 11,64 g
- zasićene masne kiseline 7,03 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 3,43 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,55 g
Ugljikohidrati 39,38 g
Vlakna 2,26 g
Bjelančevine 3,32 g
Sol 0,54 g
Vitamin A 456,97 μg
Vitamin D 16,23 μg
Niacin 1,75 mg
Pantotenska kiselina 0,22 mg
Kalij 319,45 mg
Kalcij 154,21 mg
Fosfor 180,12 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat