Čokoladna parfe šarlota s kestenom
- Recept by coolinarika.com -Volite li kombinaciju okusa čokolade i kestena u desertima, onda će vam čokoladna parfe šarlota s kestenom zasigurno zauzeti visoko mjesto na ljestvici slatkih prioriteta.
Priprema
Piškote kratko umočite u mlijeko pomiješano s dvjema žlicama likera, pa ih posložite po dnu i rubu kalupa za torte (24 cm Ø). Kesten-pire pomiješajte sa slatkim vrhnjem u homogenu smjesu. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme čokolada. Električnom miješalicom miješajte da dobijete kremu. Na kraju umiješajte pripremljeni kesten i preostali liker. Kremu odmah izlijte u kalup za torte s piškotama i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.
Posluživanje: Šarlotu ukrasite po želji i poslužite sa šlagom.
Savjet: Slasticu s parfe kremom i kestenom možete pripremiti i na tankom biskvitu u obliku torte.