Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Crveno-bijela fantazija s komadićima jagode

Ovu prugastu fantaziju u kombinaciji pudinga od vanilije i jagoda u želatini poslužite ukrašenu listićima mente i uživajte.

  • 30 min
  • Jednostavno
Crveno-bijela fantazija s komadićima jagode

Priprema

  1. Prašak za puding jagoda pomiješajte s pola količine šećera. Od 1/2 litre hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
  2. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding, vratite na vatru te miješajući kuhajte 1 - 2 minute. Vrući puding uspite u čaše za posluživanje do 1/3 volumena čaše.
  3. Sadržaj vrećice želatine pomiješajte s 50 ml hladne vode i ostavite 10 minuta da želatina nabubri.
  4. Džem pomiješajte s ostatkom vode, stavite na vatru, zagrijte do vrenja i lagano kuhajte oko 2-3 minute. Uklonite s vatre, umiješajte pripremljenu želatinu, dobro promiješajte i rasporedite po pudingu u čašama.
  5. Ostavite da se želatina dobro ohladi i stvrdne. Kad se želatina dovoljno učvrstila, na isti način pripremite drugi puding.

Posluživanje: Pripremljeni puding rasporedite u čaše po želatini, pustite da se malo ohladi i spremite u hladnjak do posluživanja. Po želji ukrasite narezanim jagodama i listićima mente.

Savjet: Umjesto Džema od jagode možete upotrijebiti neki drugi džem ili voćni sok.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži