Dolcela

Gussnel

Gussnel 200g render

Ledeni vjetar

Savršen rođendanski kolač ipak postoji, upustite se u ledenu avanturu i uživajte u slojevima pečene pjene, ukusnih krema i najdražih komadića voća.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Ledeni vjetar

Sastojci

Za kore

  • 10 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 1 žlica octa

Za kremu

  • 10 žumanjaka
  • 60 g šećera
  • 40 g Gussnela Dolcela
  • 300 ml mlijeka
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 150 g maslaca

Za šlag

Za nadjev

  • 3 banane
  • 3 kivija
  • 1 žlica limunova soka

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat.
  2. Lim za pečenje (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno razmažite šaum smjesu.
  3. Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Ohlađenu koru prerežite na tri dijela.
  4. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte Gussnel, vanilin šećer i malo mlijeka.
  5. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu.
  6. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre i ohladite.
  7. Maslac pjenasto istucite i umiješajte u ohlađenu kremu.
  8. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte Šlagfix.
  9. Beze koru premažite s pola kreme, posložite po njoj narezane banane, pokapajte ih limunovim sokom, stavite sloj šlaga i prekrijte drugom beze korom.
  10. Koru premažite kremom, posložite narezani kivi te premažite šlagom, pa prekrijte trećom korom.
  11. Kolač ukrasite šlagom i voćem po želji.

Posluživanje: Možete poslužiti posuto listićima badema ili nasjeckanim pistacijama.

Savjet: Kolač poslužite dobro ohlađen, a možete ga pripremiti i u obliku torte.

Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom