Ledeni vjetar
- Recept by coolinarika.com -Savršen rođendanski kolač ipak postoji, upustite se u ledenu avanturu i uživajte u slojevima pečene pjene, ukusnih krema i najdražih komadića voća.

Priprema
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat.
- Lim za pečenje (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno razmažite šaum smjesu.
- Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Ohlađenu koru prerežite na tri dijela.
- Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte Gussnel, vanilin šećer i malo mlijeka.
- Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu.
- Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre i ohladite.
- Maslac pjenasto istucite i umiješajte u ohlađenu kremu.
- Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte Šlagfix.
- Beze koru premažite s pola kreme, posložite po njoj narezane banane, pokapajte ih limunovim sokom, stavite sloj šlaga i prekrijte drugom beze korom.
- Koru premažite kremom, posložite narezani kivi te premažite šlagom, pa prekrijte trećom korom.
- Kolač ukrasite šlagom i voćem po želji.
Posluživanje: Možete poslužiti posuto listićima badema ili nasjeckanim pistacijama.
Savjet: Kolač poslužite dobro ohlađen, a možete ga pripremiti i u obliku torte.