Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Puding s breskvama i tapiokom

Uživajte u ovoj egzotičnoj pjenastoj slastici uz poprženo voće i bademe.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Puding s breskvama i tapiokom

Sastojci

Priprema

  1. Breskve ocijedite i izmiksajte u pire dodajući 100 ml soka iz kompota.
  2. Breskvama dodajte slatko vrhnje, tapioku, smeđi šećer, vanilin šećer, sol i zagrijavajte uz miješanje.
  3. Kad puding zavrije, kuhajte na laganoj vatri uz miješanje, dok struktura ne postane kremasta (oko 10 minuta).
  4. Puding izlijte u čaše i ostavite da se ohladi.

Posluživanje: Ohlađeni puding pospite poprženim bademima, ukrasite voćem i poslužite.

Savjet: Umjesto breskve možete upotrijebiti i marelice iz kompota.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 18 kcal / 75 kJ
Masti 0,52 g
- zasićene masne kiseline 0,31 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 0,15 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,02 g
Ugljikohidrati 3,42 g
Vlakna 0,10 g
Bjelančevine 0,18 g
Sol 0,05 g
Vitamin A 46,00 μg
Vitamin D 0,71 μg
Niacin 0,11 mg
Pantotenska kiselina 0,02 mg
Kalij 16,82 mg
Kalcij 6,46 mg
Fosfor 6,75 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kruh

Kruh naš svagdašnji