Penne s radičem

Na nebrojeno načina možemo obogatiti tjesteninu, a mi smo joj odlučili dodati glavicu radiča i učiniti je bogatijom svime što ova namirnica nudi.

  • 20 min
  • Jednostavno
Penne s radičem

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj kipućoj vodi, pa ju ocijedite i isperite.
  2. Na ulje u tavu stavite narezani radič i protisnuti češnjak i samo ih kratko popržite da radič malo povene.
  3. Dodajte peršin, sok limuna, vrhnje za kuhanje, slatku papriku, posolite, popaprite i kratko pirjajte da tekućina proključa.
  4. U umak stavite kuhane penne, promiješajte, pospite parmezanom i poslužite odmah toplo.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Jelo možete obogatiti tako da prije radiča popečete malo narezanog Podravskog špeka.

Ajvar

Razmazi svoje nepce