Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Ljetna salata

Bogatstvo okusa sezone i šarenilo povrća ovu su salatu učinili jelom za uživanje, dok ju je riža 3 žita odlično upotpunila i napravila pravim obrokom.Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 35 min
  • Jednostavno
Ljetna salata

Sastojci

Za umak:

  • šaka peršinova lišća
  • 10 listova bosiljka
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 1 limun (naribana korica i ocijeđen sok)
  • 1 žličica aceta balsamica
  • 1 žličica meda
  • sol
  • Vegeta Maestro mljeveni crni papar

Priprema

  1. Rižu 3 žitarice stavite kuhati u 750 ml vrele posoljene vode. Kad je riža skuhana ocijedite ju i ostavite da se ohladi.
  2. Kozice posolite, popaprite, dodajte malo chilia i dimljene paprike. Kratko ih popecite na zagrijanoj tavi s malo maslinova ulja.
  3. Povrće pripremite tako da rikolu i krastavac narežite na kockice, rajčice prerežite na četvrtine, mrkvu narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće.
  4. Za umak, u blender stavite sve sastojke: peršin, bosiljak, maslinovo ulje koricu i sok limuna, aceto balsamico, med, sol i crni papar. Miješajte da se sastojci dobro povežu.
  5. Postupno miješajte, po potrebi dodajte još ulja, probajte i po želji dodatno začinite.
  6. U većoj posudi rižu promiješajte s povrćem, lagano posolite i polijte s malo maslinova ulja.

Posluživanje: Salatu rasporedite u tanjure/zdjelice/posudice za posluživanje pa prelijte s umakom i po vrhu rasporedite kozice.

Savjet: Riža 3 žitarice je kombinacija bijele parene riže, ječma i pira; prethodno termički obrađenih pa se sve zajedno skuha za samo 18 minuta i svako zrno je jednako kuhano. A najbolji dio je što ovu salatu možete jesti kad god i gdje god, na večeru, ručak na poslu, piknik na otvorenom ili plažu... Samo ju ponesite sa sobom i uživajte u divnom obroku.

Tjestenina

Svestrana Talijanka