Dolcela

Krema za kremšnite

Čokoladne kremšnite

Probajte ove zavodljive markantne kocke finog pjenastog sadržaja i uživajte u okusu kojeg ćete dugo prepričavati.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokoladne kremšnite

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Za dekoraciju

Priprema

  1. Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
  3. Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
  4. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
  6. Čokoladu otopite na pari.
  7. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
  8. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
  9. Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
  10. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
  11. U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
  12. Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.

Posluživanje: Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima te poslužite.

Savjet: Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.