Paprike punjene mesom i gorgonzolom
- Recept by coolinarika.com -Zaintrigirajte svoje goste ovim obično-neobičnim jelom s poklopljenim paprikama kuhanim u pećnici, a maslinovo ulje i komorač aktivirat će taj čaroban kulinarski klik.

Priprema
- Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml vode i promiješajte.
- Dodajte mljeveno meso, rižu, naribanu gorgonzolu i parmezan, sjemenke koromača, maslinovo ulje i sve dobro promiješajte.
- Paprike operite, odrežite im peteljke i očistite od sjemenki.
- Napunite ih pripremljenom smjesom i poklopite s odrezanim peteljkama.
- Složite ih u vatrostalnu posudu, podlijte sa 300 ml vode i prekrijte aluminijskom folijom.
- Kuhajte u pećnici na 200°C 50-60 minuta.
Posluživanje: Poslužite tople ili hladne.
Savjet: Za nadjev koristite miješano mljeveno meso.
Napomena: Možete i zamrznuti.