Paprika

Majstorica prerušavanja

Paprike punjene mesom i gorgonzolom

Zaintrigirajte svoje goste ovim obično-neobičnim jelom s poklopljenim paprikama kuhanim u pećnici, a maslinovo ulje i komorač aktivirat će taj čaroban kulinarski klik.

  • Srednje zahtjevno
Paprike punjene mesom i gorgonzolom

Sastojci

  • 8 srednje velikih crvenih ili žutih paprika ili miješano

Za nadjev

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml vode i promiješajte.
  2. Dodajte mljeveno meso, rižu, naribanu gorgonzolu i parmezan, sjemenke koromača, maslinovo ulje i sve dobro promiješajte.
  3. Paprike operite, odrežite im peteljke i očistite od sjemenki.
  4. Napunite ih pripremljenom smjesom i poklopite s odrezanim peteljkama.
  5. Složite ih u vatrostalnu posudu, podlijte sa 300 ml vode i prekrijte aluminijskom folijom.
  6. Kuhajte u pećnici na 200°C 50-60 minuta.

Posluživanje: Poslužite tople ili hladne.

Savjet: Za nadjev koristite miješano mljeveno meso.

Napomena: Možete i zamrznuti.

Gulaš

Inspirirani tradicijom