Dolcela

Limunska kiselina

Sirup od bazge (zove)

Bijele cvjetove bazge pretvorite u domaći sok koji će vam okusom cvijeća osvježiti dan i okrijepiti vas svojom prirodnom aromom.

  • Jednostavno
Sirup od bazge (zove)

Sastojci

Priprema

  1. Cvjetove bazge lagano isperite (od prašine ili insekata), stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite stajati 24 sata.
  2. Tekućinu procijedite (kroz sitno sito ili gazu).
  3. Šećer prelijte s 1 l vode i zagrijavajte dok se šećer ne otopi.
  4. Dodajte limun šećer i limunsku kiselinu.
  5. Otopljeni šećer ulijte u preostali sok i promiješajte.
  6. Odmah napunite u čiste boce i dobro zatvorite.

Posluživanje: Sirup od bazge poslužite razrijeđen s hladnom vodom.

Savjet: Cvjetove je najbolje brati poslije kiše (nisu prašnati). Sirup možete držati i u hladnjaku, tako će vam u svakom trenutku biti dobro rashlađen za osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži