Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...

Džem od višanja

Bogatstvo i punina okusa višnji zarobljene u ovom domaćem džemu ispunjavat će vas tijekom cijele godine, na kruhu, tostu, u palačinkama ili slasticama.

  • 40 min
  • Jednostavno
Džem od višanja

Sastojci

Priprema

  1. Višnje operite i očistite od koštica.
  2. Sadržaj vrećice želiranog šećera pomiješajte s pripremljenim voćem.
  3. Zagrijavajte uz miješanje dok ne zakipi. Kad zakipi, kuhajte još 3 minute uz stalno miješanje, prema potrebi uklanjajući pjenu.
  4. Vrućim džemom punite čiste i zagrijane staklenke te odmah zatvorite.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 164 kcal / 686 kJ
Masti 0,20 g
Ugljikohidrati 40,80 g
Vlakna 1,07 g
Bjelančevine 0,67 g
Sol 0,01 g
Vitamin A 855,33 μg
Vitamin E 0,13 mg
Niacin 0,27 mg
Pantotenska kiselina 0,10 mg
Kalij 115,33 mg
Kalcij 10,67 mg
Fosfor 10,00 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma