Džem od višanja
- Recept by coolinarika.com -Bogatstvo i punina okusa višnji zarobljene u ovom domaćem džemu ispunjavat će vas tijekom cijele godine, na kruhu, tostu, u palačinkama ili slasticama.

Priprema
- Višnje operite i očistite od koštica.
- Sadržaj vrećice želiranog šećera pomiješajte s pripremljenim voćem.
- Zagrijavajte uz miješanje dok ne zakipi. Kad zakipi, kuhajte još 3 minute uz stalno miješanje, prema potrebi uklanjajući pjenu.
- Vrućim džemom punite čiste i zagrijane staklenke te odmah zatvorite.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 164 kcal / 686 kJ |
---|---|
Masti | 0,20 g |
Ugljikohidrati | 40,80 g |
Vlakna | 1,07 g |
Bjelančevine | 0,67 g |
Sol | 0,01 g |
Vitamin A | 855,33 μg |
Vitamin E | 0,13 mg |
Niacin | 0,27 mg |
Pantotenska kiselina | 0,10 mg |
Kalij | 115,33 mg |
Kalcij | 10,67 mg |
Fosfor | 10,00 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |