Mont blanc na drugačiji način

Popularni kremasti desert s kestenom, poznat kao Mont Blanc, možete pripremiti na drugačiji, jednostavniji i brži način i to bez paljenja pećnice. Zahvaljujemo autoru Darku Debiću na ustupljenom receptu.  

  • 30 min
Mont blanc na drugačiji način

Sastojci

Za podlogu:

Za čokoladnu kremu:

Za Parfe kremu:

Za kremu od kestena:

  • 500 g pirea od kestena
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

  1. Za pripremu podloge stavite kekse u multipraktik i usitnite. Dodajte otopljeni maslac, šećer u prahu i mlijeko.
  2. Sve zajedno kratko u multipraktiku promiješajte kako bi se sve spojilo.
  3. Utisnite smjesu u tankom sloju u okrugle kalupe Ø 8 cm. Stavite u hladnjak dok se ne stegnu.
  4. Prije pripreme čokoladne kreme odvojite 20 g Šlag kreme okus čokolada i sačuvajte za kremu od kestena.
  5. Od ostatka (40 g) i 80 ml mlijeka pripremite čokoladnu kremu. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute da dobijete kremu.
  6. Pripremljenu kremu rasporedite u 12 kalupa u obliku polukugle Ø 4 cm. Stavite ih u zamrzivač na pola sata.
  7. Za Parfe kremu u hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 4 minute (najvećom brzinom).
  8. Kremu odmah rasporedite u 12 kalupa u obliku polukugle Ø 8 cm. Izvadite iz zamrzivača zamrznute čokoladne polukugle i utisnite u sredinu parfe polukugle. Stavite u zamrzivač na 60 ak minuta.
  9. Kesten pire stavite u zdjelu za miksanje, dodajte 20 g Šlag kreme okus čokolada i dvije žlice mlijeka.
  10. Miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini 2 - 3 minute. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s rupičastim nastavkom.
  11. Svaku zaleđenu polukuglu položite na pripremljenu podlogu od keksa. Obložite sve polukugle kremom od kestena i ukrasite kapljicama čokolade.

Posluživanje: Prije posluživanja lagano posipate šećerom u prahu.  

Savjet: Sastojci su za 12 tortica Ø 8 cm.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima