Piletina s nadjevom od ajvara
- Recept by coolinarika.com -Pripremite ovo jelo kombinirano s pomno odmjerenim sastojcima i ishod će vas oduševiti, a izgled na tanjuru očarati.

Priprema
Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom. Za nadjev, u zdjelu dodajte ajvar, krušne mrvice, sitno nasjeckani mladi luk, peršin, jaje i zajedno izmiješajte. Pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa je zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.Piletinu uvaljajte u brašno, popecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promiješajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i pirjajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte vrhnje i sve zajedno kratko prokuhajte. Za prilog, njoke skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.
Posluživanje: Uz piletinu s nadjevom od ajvara poslužite njoke.