Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...

Piletina s nadjevom od ajvara

Pripremite ovo jelo kombinirano s pomno odmjerenim sastojcima i ishod će vas oduševiti, a izgled na tanjuru očarati.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina s nadjevom od ajvara

Sastojci

Za nadjev

  • 1 jaje
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 50 g mladog luka
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 2 žlice Ajvara blagog Podravka

Priprema

  1. Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom.
  2. Za nadjev, u zdjelu dodajte ajvar, krušne mrvice, sitno nasjeckani mladi luk, peršin, jaje i zajedno izmiješajte.
  3. Pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa je zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.
  4. Piletinu uvaljajte u brašno, popecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promiješajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i pirjajte oko 10 minuta.
  5. Na kraju dodajte vrhnje i sve zajedno kratko prokuhajte.
  6. Za prilog, njoke skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.

Posluživanje: Uz piletinu s nadjevom od ajvara poslužite njoke.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje