Fine salate

Laganini užitak

Proljetna salata s junetinom

Pečeni odresci narezani na rezance u finoj salati s povrćem i kockicama sira dati će novu dimenziju poimanja salatnih okusa.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Proljetna salata s junetinom

Sastojci

  • 2 juneća ramsteka debljine 1,5 cm (oko 600 g)
  • 1 vezica rotkvica
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 svježi krastavac (200 g)
  • 200 g matovilca
  • 200 g zelene salate
  • 1 vezica mladog luka
  • 200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3-4 žlice vinskog octa
  • 150 g sira
  • 1/3 vezice korijandera
  • 4 češnja češnjaka
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 1 žlica Vegete

Priprema

  1. Juneći ramstek narežite na odreske (debljine 1,5 cm), popaprite, dodajte 1 žlicu Vegete, prelijte s 50 ml maslinova ulja i stavite sa strane da se marinira. Dok se meso marinira pripremite salatu.
  2. Rotkvice narežite na listiće, cherry rajčice na polovice, svježi krastavac na kockice, matovilac i zelenu salatu razdvojite na manje komade, a mladi luk na kolutiće.
  3. Pripremljeno povrće stavite u zdjelu za posluživanje i sve skupa pomiješajte.
  4. Za preljev u posudu dodajte preostalo maslinovo ulje, vinski ocat, narezane listove korijandera i protisnuti češnjak.
  5. Na zagrijanoj tavi odreske popecite sa svake strane dvije minute.
  6. Pečene odreske narežite na rezance, rasporedite po salati i dodajte na kockice narezani sir.

Posluživanje: Sve prelijte pripremljenim preljevom i poslužite. 

Savjet: Bitno je da odreske pečete na jakoj vatri, kratko da bi ostali sočni iznutra.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 904 kcal / 3.779 kJ
Masti 76,72 g
Ugljikohidrati 21,09 g
Vlakna 4,12 g
Bjelančevine 35,35 g
Sol 2,64 g
Vitamin A 722,95 μg
Vitamin D 18,45 μg
Niacin 11,69 mg
Pantotenska kiselina 0,77 mg
Kalij 879,67 mg
Kalcij 120,37 mg
Fosfor 350,98 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Gulaš

Inspirirani tradicijom