Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni

Biftek s paškim sirom

Kraljevski dio mesa, kraljevski sir i kraljevski dodatak jelima neodoljiva je kombinacija koju bi svatko poželio.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Biftek s paškim sirom

Sastojci

  • 800 g junećeg filea
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 list Vegeta Maestro lovora
  • 50 ml prošeka
  • 1 naranča
  • 1 vezica peršina
  • 1 žlica kapara
  • 200 g paškog sira
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 1 žlica Vegete

Priprema

  1. Juneći biftek narežite na 4 dijela te ga pospite paprom i Vegetom.
  2. Na maslinovom ulju ga popecite s obje strane, pa dodajte zgnječeni češnjak, natrganu grančicu ružmarina i lovorov list.
  3. Podlijte s prošekom da dobijete karamel umak, a po potrebi podlijte i s malo vode (do 50 ml).
  4. Pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari.
  5. Biftek izvadite na tanjur, a ostalo bacite.
  6. U međuvremenu pripremite umak tako da u posudi zajedno pomiješate naribanu koricu naranče, nasjeckani peršin, usitnjene kapare i iscijeđeni narančin sok.

Posluživanje: Biftek po dužini prerežite na pola i servirajte na tanjur uz kuhano povrće, posut krupno naribanim paškim sirom i sve prelijte pripremljenim umakom.Uz ovako pripremljeni biftek najviše prijaju kuhane šparoge ili prokule kratko popržene na zagrijanom maslacu.

Savjet: Biftek je prije posluživanja, potrebno ostaviti  5 minuta da odmori kako bi se sokovi u mesu stabilizirali, što će odresku osigurati posebnu sočnost. Vlakna će se ohladiti, opustiti i zadržati sokove u mesu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 847 kcal / 3.540 kJ
Masti 65,72 g
Ugljikohidrati 7,63 g
Vlakna 1,18 g
Bjelančevine 51,60 g
Sol 2,61 g
Vitamin A 590,48 μg
Vitamin D 42,00 μg
Niacin 16,08 mg
Pantotenska kiselina 0,88 mg
Kalij 831,47 mg
Fosfor 654,83 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh