Biftek s paškim sirom

Kraljevski dio mesa, kraljevski sir i kraljevski dodatak jelima neodoljiva je kombinacija koju bi svatko poželio.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Biftek s paškim sirom

Sastojci

Priprema

  1. Juneći biftek narežite na 4 dijela te ga pospite paprom i Vegetom.
  2. Na maslinovom ulju ga popecite s obje strane, pa dodajte zgnječeni češnjak, natrganu grančicu ružmarina i lovorov list.
  3. Podlijte s prošekom da dobijete karamel umak, a po potrebi podlijte i s malo vode (do 50 ml).
  4. Pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari.
  5. Biftek izvadite na tanjur, a ostalo bacite.
  6. U međuvremenu pripremite umak tako da u posudi zajedno pomiješate naribanu koricu naranče, nasjeckani peršin, usitnjene kapare i iscijeđeni narančin sok.

Posluživanje: Biftek po dužini prerežite na pola i servirajte na tanjur uz kuhano povrće, posut krupno naribanim paškim sirom i sve prelijte pripremljenim umakom.Uz ovako pripremljeni biftek najviše prijaju kuhane šparoge ili prokule kratko popržene na zagrijanom maslacu.

Savjet: Biftek je prije posluživanja, potrebno ostaviti  5 minuta da odmori kako bi se sokovi u mesu stabilizirali, što će odresku osigurati posebnu sočnost. Vlakna će se ohladiti, opustiti i zadržati sokove u mesu.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...