Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Pile na boci od piva

Ispecite piletinu na način prilagođen nezaboravnoj fešti s pivom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Pile na boci od piva

Sastojci

Pribor

  • 1 staklena boca Staropramen piva (500 ml)

Priprema

  1. Pile iznutra i izvana natrljajte s malo crvene paprike i žlicom Vegete pa ga nataknite na opranu bocu Staropramen piva (skinuti sve etikete s boce).
  2. Kad nataknete pile na bocu, skinite čep (to nikako ne smijete zaboraviti).
  3. Pile nataknuto na bocu stavite u okomitom položaju u tepsiju, a oko pileta stavite narezan krumpir, luk, papriku, tikvicu i rajčice.
  4. Sve posolite, nauljite i začinite ružmarinom.
  5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 90 minuta na 200 °C.
  6. Krumpir i povrće povremeno promiješajte pazeći da se pile i boca ne prevrnu.

Posluživanje: Pečeno pile pažljivo odvojite od boce piva, narežite, dodajte pečeno povrće i poslužite uz pivo.

Mala tajna: Pile pecite tako da stavite tepsiju na donju rešetku (da stane u pećnicu).

Napomena: Kad nataknete pile na bocu, skinite čep (to nikako ne smijete zaboraviti).

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 1440 kcal / 6.019 kJ
Masti 143,21 g
Ugljikohidrati 26,24 g
Vlakna 5,75 g
Bjelančevine 12,98 g
Sol 1,01 g
Vitamin A 3.029,11 μg
Vitamin D 0,00 μg
Niacin 8,64 mg
Pantotenska kiselina 0,97 mg
Kalij 1.012,71 mg
Kalcij 86,46 mg
Fosfor 194,74 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Rajčica

Za rajske užitke