Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Marinirani pileći ražnjići

Ražnjići su savršeno rješenje za piknik na stolu, a uz tikvice i šampinjone s pivom u tragovima bit će to nezaboravno gurmansko iskustvo.

  • 20 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Marinirani pileći ražnjići

Sastojci

  • 600 g pilećeg filea
  • 1 Vegeta marinada s pivom
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 100 g tikvica
  • 100 g mladog luka
  • 200 g većih šampinjona
  • 100 ml Ožujskog piva
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol

Priprema

  1. Pileće filee operite i posušite.
  2. Prerežite ih vodoravno po dužini, a zatim i okomito kako biste dobili 4 jednaka dijela od svakog filea.
  3. Svaki dio nataknite na štapić za ražnjiće, posložite ih u posudu i prelijte Vegeta marinadom s pivom.
  4. Ostavite marinirati barem 30 minuta pa ih ispecite na roštilju ili na gril-tavi.
  5. Kao prilog ispecite papriku i tikvice narezane na ploške, klobuke šampinjona i mladi luk.
  6. Tijekom pečenja poškropite povrće pivom.

Posluživanje: Pečeno povrće posolite, prelijte maslinovim uljem i poslužite uz ražnjiće.

Mala tajna: Ovako mariniranu piletinu možete panirati i peći u dubokom ulju.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 463 kcal / 1.935 kJ
Ugljikohidrati 11,37 g
Vlakna 2,60 g
Bjelančevine 33,96 g
Sol 0,99 g
Vitamin A 3.155,75 μg
Vitamin D 56,00 μg
Niacin 24,13 mg
Pantotenska kiselina 2,40 mg
Kalij 740,84 mg
Kalcij 46,69 mg
Fosfor 342,76 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dječji rođendan

Neka sve bude igra!