Rebarca s roštilja u umaku s pivom
- Recept by coolinarika.com -Do zlatne boje pečena rebarca poslužite s krumpirom u ljusci i pripremljenim umakom i naprosto uživajte u domaćem okusu.
Priprema
Narezana rebarca prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite marinirati 30 minuta. Za to vrijeme pripremite umak. Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite na ulju do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom. Umak pirjajte na laganoj vatri da se ugusti (10 minuta) te dodajte kečap i tabasco .Rebarca ispecite na roštilju tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju. Pečena rebarca stavite u pripremljeni umak te ostavite stajati par minuta prije posluživanja.
Prilog
Oprane krumpire u ljusci stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta. Pečeni krumpir u ljusci prelijte umakom od kiselog vrhnja s vlascem i češnjakom.
Posluživanje: Uz rebarca u umaku s pivom poslužite pečene krumpire u ljusci.
Savjet: Rebarca neka budu mlada i tanka, narezana na manje komade.