Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Rebarca s roštilja u umaku s pivom

Do zlatne boje pečena rebarca poslužite s krumpirom u ljusci i pripremljenim umakom i naprosto uživajte u domaćem okusu.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Rebarca s roštilja u umaku s pivom

Sastojci

Priprema

  1. Narezana rebarca prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite marinirati 30 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite umak.
  3. Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite na ulju do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom.
  4. Umak pirjajte na laganoj vatri da se ugusti (10 minuta) te dodajte kečap i tabasco.
  5. Rebarca ispecite na roštilju tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju.
  6. Pečena rebarca stavite u pripremljeni umak te ostavite stajati par minuta prije posluživanja.

Prilog

  1. Oprane krumpire u ljusci stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta. Pečeni krumpir u ljusci prelijte umakom od kiselog vrhnja s vlascem i češnjakom.

Posluživanje: Uz rebarca u umaku s pivom poslužite pečene krumpire u ljusci.

Savjet: Rebarca neka budu mlada i tanka, narezana na manje komade.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!