Punjene tikvice

Radost na tanjuru donijet će vam ove punjene tikvice koje će svojim zagonetnim izgledom i šarmantnim okusom osvojiti i najokorjelijeg izbirljivog degustatora.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Punjene tikvice

Sastojci

Priprema

  1. Mlade tikvice prerežite popola, a zatim svaku polovicu pažljivo izdubite žličicom.
  2. Neizdubljeni dio tikvice zarežite ravno tako da svaka polovica može uspravno stajati u posudi.
  3. Na 3 žlice ulja popržite nasjeckani crveni luk i maknite s vatre.
  4. Dodajte mljeveno meso, podlijte s oko 50 ml vode i kratko popirjajte.
  5. Dodajte rižu i nastavite pirjati još oko 10 minuta.
  6. Maknite s vatre, malo ohladite i pirjanom mesu dodajte jaje i po potrebi još malo posolite.
  7. Ovom smjesom napunite tikvice i okomito ih stavite u posudu.
  8. Zalijte vodom (da gotovo pokrije tikvice), dodajte goveđi temeljac i kuhajte oko 25 minuta.
  9. Potkraj kuhanja napravite laganu zapršku: na preostalom ulju popržite brašno do svijetložute boje.
  10. Maknite s vatre, izmiješajte i odmah umiješajte u kuhane tikvice.

Posluživanje: Zajedno kuhajte još oko 5 minuta i poslužite uz kiselo vrhnje ili kiselo mlijeko.

Savjet: Nadjevene tikvice kuhajte poklopljene, tako će jelo biti sočnije.

Kruh

Kruh naš svagdašnji