Zeleni rižoto od piletine
- Recept by coolinarika.com -Piletina u zelenom okruženju od blitve i kremastog rižota učinit će vaš tanjur pravom prehrambenom zelenom oazom laganog jela s bijelim vinom.

Priprema
- Blitvu kratko blanširajte u slanoj kipućoj vodi, uronite u hladnu vodu, ocijedite i ispasirajte.
- Pileći file narežite na kockice, a luk sitno nasjeckajte.
- Na ulju popecite nasjeckan luk do zlatne boje te dodajte piletinu narezanu na kockice.
- Kratko propirjajte, dodajte rižu, zatim timijan, kokošji temeljac te nastavite pirjati podlijevajući vinom i vodom.
- Pred kraj, kada je riža gotova, dodajte slatko vrhnje, maslac i pasiranu blitvu i pirjajte još nekoliko minuta dok rižoto ne postane kremast.
Posluživanje: Rižoto pospite sirom i poslužite.
Savjet: Grana padano možete zamijeniti bilo kojim tvrdim ovčjim sirom, a pri posluživanju jelu možete dodati i 2 – 3 sušene rajčice iz marinade. Osim što će okusom oplemeniti ovo jelo, dat će mu i lijepu boju.
Napomena: U sezoni kopriva umjesto blitve možete dodati koprivu, jelo će dobiti iznimnu aromu.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 638 kcal / 2.667 kJ |
---|---|
Masti | 30,33 g |
Ugljikohidrati | 60,67 g |
Vlakna | 1,87 g |
Bjelančevine | 26,16 g |
Sol | 0,49 g |
Vitamin A | 2.901,29 μg |
Vitamin D | 22,93 μg |
Niacin | 15,47 mg |
Pantotenska kiselina | 1,09 mg |
Kalij | 577,32 mg |
Kalcij | 184,24 mg |
Fosfor | 313,51 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |