ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje

Kremasta zobena kaša s voćnim namazom kruška-marelica

Obogatite zobenu kašu voćnim namazom s okusom kruške i marelice, a dodatak granole, čipsa od kokosa ili sjeckanih orašastih plodova učinit će doručak bogatim i zasitnim, a početak dana slađim.

  • 15 min
  • Jednostavno
Kremasta zobena kaša s voćnim namazom kruška-marelica

Sastojci

  • 100 g krupnijih zobenih pahuljica
  • prstohvat soli
  • 400 ml vode
  • 200 ml punomasnog mlijeka ili biljnog napitka za vegan verziju
  • 2 žlice javorovog sirupa ili meda

Za posluživanje:

Priprema

  1. U loncu pomiješajte zobene pahuljice, prstohvat soli, vodu i mlijeko.
  2. Kuhajte sve na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok se sve ne pretvori u gustu kašu.
  3. Pred kraj kuhanja umiješajte javorov sirup i maknite s vatre.
  4. Kuhanu kašu razdijelite u dvije zdjelice.

Posluživanje: U svaku zdjelicu s kašom rasporedite voćni namaz 100% iz voća kruška-marelica, posipajte granolom i kokos čipsom te poslužite. 

Savjet: Zobenu kašu s voćnim namazom možete poslužiti jednostavno posutu sjeckanim orašastim plodovima po izboru.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.