Pita ne skita
- Recept by coolinarika.com -Isprobajte ovu novu kulinarsku kombinaciju sastavljenu od slojeva kelja, fine smjese sa zelenom lećom i kapljicama bučinog ulja i uživajte u decentno dekoranoj slanoj piti.

Priprema
- Očišćenu i opranu leću stavite namakati 2 sata u hladnu vodu. Vodu zatim posolite, stavite kuhati i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite i isperite.
- Očišćene i oprane listove kelja kuhajte 2 minute u slanoj vodi. Izvadite i pustite da se malo ohlade.
- Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite na sitno narezani i oprani poriluk i kratko popržite da malo povene.
- Dodajte kuhanu leću, kim, posolite i lagano pirjajte 2-3 minute. Maknite s vatre, dolijte bučino ulje i lagano promiješajte.
- U namašćeni lim za pečenje (18x30 cm) stavite jednu koru za savijače, na nju položite ½ listića kelja, a na njih ½ količine leće s porilukom.
- Na to položite drugi list savijače i ponovite postupak.
- Na vrh položite posljednju koru tijesta, prelijte preostalim uljem, pospite sjemenkama lana i stavite u zagrijanu pećnicu na 200° C 30 minuta.
Posluživanje: Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji barem 20-ak minuta prije posluživanja.
Savjet: Kod posluživanja pitu možete zaliti s još malo bučinog ulja.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 527 kcal / 2.203 kJ |
---|---|
Masti | 26,67 g |
Ugljikohidrati | 54,17 g |
Vlakna | 22,41 g |
Bjelančevine | 21,71 g |
Sol | 1,11 g |
Vitamin A | 3.017,77 μg |
Vitamin D | 0,00 μg |
Niacin | 6,11 mg |
Pantotenska kiselina | 1,33 mg |
Kalij | 814,23 mg |
Kalcij | 102,53 mg |
Fosfor | 351,39 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |