Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Palačinke s nadjevom od soje

Blago ljute palačinke sa sjemenkama poprženog sezama, nadjevene šarolikim namirnicama od soje, gljiva i rajčice te sa zapečenim edamerom na površini pravi je izbor za novo glavno jelo na vašem stolu.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Palačinke s nadjevom od soje

Sastojci

Tijesto za palačinke

Nadjev

Priprema

  1. Soju namočite u mlakoj vodi i ostavite stajati 4 sata (ili preko noći). Namočenu soju isperite, prelijte vodom i kuhajte dok ne omekša (oko 2 sata), a zatim ocijedite.
  2. Mješavini za palačinke dodajte vodu i izmiješajte glatko brašno. Dodajte tamari, čili i ostavite da se odmara 10-15 minuta. Zatim umiješajte sjemenke sezama i ispecite tanke palačinke (Ø 20 cm).
  3. Mrkvu, mladi luk, crvenu papriku narežite na tanke štapiće, a gljive na ploške.
  4. Na malo ulja popecite gljive i maknite iz tave. Na preostalom ulju popecite mrkvu, mladi luk i papriku. Dodajte protisnuti češnjak, pripremljene gljive, kuhanu soju i tamari.
  5. Umiješajte pasiranu rajčicu, posolite, popaprite i još pirjajte 2 minute da se okusi povežu.
  6. Na palačinke (8 kom.) stavite nadjev, malo naribanog sira i zarolajte.
  7. Posložite u vatrostalnu posudu pripremljene punjene palačinke, pospite preostalim sirom i kratko zapecite da se sir otopi (200 °C – 10-15 minuta).

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Soju možete skuhati dan ranije i držati u hladnjaku te upotrijebiti za jela ili salatu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 906 kcal / 3.787 kJ
Masti 44,29 g
Ugljikohidrati 100,76 g
Vlakna 5,11 g
Bjelančevine 29,05 g
Sol 7,45 g
Vitamin A 13.450,88 μg
Vitamin D 42,00 μg
Niacin 10,77 mg
Pantotenska kiselina 1,17 mg
Kalij 1.088,38 mg
Kalcij 1.027,27 mg
Fosfor 358,71 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.

Igrajte se
s nama!

 

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina