Plata s aromatiziranim maslacem (butter board)

Kad vam sljedeći put netko dođe u goste, pripremite platu s aromatiziranim maslacem pa uz čašu finog vina (i razgovora) mazuckajte i hrskajte. Što glasnije, to bolje i sočnije.

  • 10 min
  • Jednostavno
Plata s aromatiziranim maslacem (butter board)

Sastojci

Priprema

  1. Maslac izvadite ih hladnjaka na sobnu temperaturu. Ne smije biti ni pretvrd ni previše mekan već maziv.
  2. Za to vrijeme odrežite vrh glavice češnjaka, stavite ga u aluminijsku foliju, prelijte s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici dok ne omekša.
  3. Nožićem za maslac ili širokim nožem ga rasporedite po tanjuri ili plati prema izboru. Dodajte režnjeve pečenog češnjaka.
  4. Maslac začinite vlascem, chilli solju, malo meda, koricom ribanog limuna i svježim origanom.
  5. Poslužite uz svježi ili tostirani kruh.

Savjet: Ovakvu platu možete napraviti i s krem sirom, a možete napraviti i slatku platu ako po njoj razmažete Lino Lada namaz, a sa strane dodate voće. 

Gulaš

Inspirirani tradicijom