Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Tiramisu torta s bademima

Za dobro raspoloženje nagradite se ovom finom Tiramusu tortom s bademima i likerom. Bit će to prava poslastica i za vaše goste.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tiramisu torta s bademima

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

Za biskvit

  1. Maslac zagrijte na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. Ugasite plamen, dodajte čokoladu natrganu na manje komadiće, pa miješajući čokoladu otopite.
  2. Žumanjke, 100 g šećera i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte otopljenu čokoladu, a potom umiješajte brašno pomiješano s mljevenim bademima i praškom za pecivo.
  3. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa im postupno dodajte 50 g šećera uz neprekidno miješanje.
  4. Pripremljene bjelanjke lagano lopaticom umiješajte u smjesu od žumanjaka i čokolade, istresite u kalup za torte (Ø 24-26 cm) obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
  6. Pečeni biskvit ostavite u kalupu još 10 minuta da se ohladi.
  7. Kalup potom skinite, biskvit ohladite do kraja pa ga narežite na 2 dijela.

Za kremu

  1. U prokuhano hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Tiramisu i promiješajte.
  2. Miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta dok ne dobijete kremu.
  3. Svaku koru biskvita poprskajte likerom, odmah premažite pripremljenom kremom i pospite kakaom u prahu.

Posluživanje: Tortu dobro ohladite prije rezanja, te ukrasite čokoladnim strugotinama i poslužite.

Savjet: Ako volite okus kave, liker pomiješajte s nekoliko žlica ohlađene kave i nakapajte biskvit.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 245 kcal / 1.024 kJ
Masti 13,04 g
Ugljikohidrati 35,15 g
Vlakna 1,10 g
Sol 0,26 g
Vitamin A 313,87 μg
Vitamin D 23,21 μg
Niacin 2,02 mg
Pantotenska kiselina 0,43 mg
Kalij 184,30 mg
Kalcij 90,05 mg
Fosfor 167,07 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ajvar

Razmazi svoje nepce