Svečana torta

Torta prekrivena bijelim pokrovom od šlaga ukrašenim zvijezdama krije zamaman okus višanja i kreme od vanilije, a za blagdane će to biti savršen spoj uspješno pripremljene slastice za vaše najdraže.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Svečana torta

Priprema

  1. Bjelanjke izmiješajte električnom miješalicom u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte šećer. U smjesu lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašno pomiješajte s Gussnelom, kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodajte i lagano umiješajte mlaku vodu i ulje.
  2. Polovicu smjese izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 25 minuta.
  3. Tako ispecite i preostalu polovicu smjese. Od oba biskvita odrežite 1/3 tako da njihovim spajanjem dobijete treći biskvit.
  4. Preko prvog biskvita prelijte pola nadjeva od višanja.
  5. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 - 3 minute) dok ne dobijete kremu. Odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
  6. Prekrijte spojenim biskvitom i premažite preostalim nadjevom od višanja. Šlag 5+ istucite u čvrsti šlag i njime premažite biskvit i prekrijte preostalim biskvitom.
  7. Preostalim šlagom premažite cijelu tortu.

Posluživanje: Tortu ukrasite, dobro ohladite i poslužite.

Savjet: Za lakše rezanje torte nož prethodno namočite u toplu vodu.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje