Dolcela

Kakao u prahu

Kakao u prahu

Čokoladne kocke

Krajem godine veselimo se pripremama za blagdane, a početak divnih dana i ukusnih slastica obilježite s ovim čokoladnim kockama.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladne kocke

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm) i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C.
  4. Kremu pripremite prema uputi na pakiranju. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
  5. Kremu odmah nanesite preko ohlađenog biskvita i ostavite neka se hladi sat, dva u hladnjaku.

Posluživanje: Kolač pospite čokoladnim ostrušcima i poslužite ukrašen Šlag pjenom Dolcela.

Savjet: U kremu možete umiješati voćni liker (naranča, višnja, kruška).

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 121 kcal / 506 kJ
Masti 4,64 g
Ugljikohidrati 15,93 g
Vlakna 0,65 g
Bjelančevine 5,04 g
Sol 0,25 g
Vitamin A 255,61 μg
Vitamin D 29,46 μg
Niacin 1,23 mg
Pantotenska kiselina 0,42 mg
Kalij 136,49 mg
Kalcij 125,10 mg
Fosfor 163,59 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje