Dolcela

Bijeli fondant

Dolcela kutija fondant render

Coolinarika torta

Prava slavljenička, s velikim brojem slojeva, atraktivna u prerezu zbog različitih nijansi krema, ova jubilarna Coolinarika torta na prvi zagriz oduševit će vas svojom kombinacijom okusa.

  • 120 min
  • Složeno
Coolinarika torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 10 žutanjaka
  • 140 g šećera
  • 100 g prženih lješnjaka
  • 150 g oraha
  • 100 g tamne čokolade
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 300 g maslaca
  • 300 g Lino lade duo

Za ukrašavanje

Priprema

Za biskvit

  1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa postepeno dodajte šećer, miješajte dok se u potpunosti ne otopi, pa polako ulijevajte ulje neprestano dobro miješajući električnom miješalicom.
  2. U drugoj posudi izmiješajte brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo, kakao i lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  3. Kalupe za torte Ø26 i Ø22 cm obložite papirom za pečenje i dobro namažite otopljenim maslacem ili uljem. U veći kalup ulijte 3/5 pripremljene smjese, a ostatak u manji kalup. Pecite odvojeno 15-ak minuta na 180 stupnjeva.
  4. Pečene biskvite izvadite iz pećnice i pustite da se dobro ohlade. Svaki biskvit prerežite na tri jednaka dijela. Prema želji možete oblikovati razne oblike iz biskvita (srce, kvadrat, itd.).

Za kremu

  1. Žumanjke i šećer stavite u odgovarajuću posudu i na pari kuhajte 6-7 minuta neprestano miješajući pjenjačom. Pazite na to da vam temperatura ne prijeđe 80-ak stupnjeva kako se jaja ne bi zgrušala. Pustite da se ohlade do sobne temperature.
  2. Lješnjake i orahe zasebno sameljite, čokoladu otopite na pari, a vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag.
  3. U ohlađene žumanjke dodajte omekšani maslac i dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Lagano umiješajte tučeni šlag, pa smjesu rasporedite na 5 jednakih dijelova.
  4. U jedan dio umiješajte Lino ladu duo, u drugi otopljenu čokoladu, u treći mljevene orahe, u četvrti mljevene lješnjake, a zadnju ostavite praznu.

Slaganje

  1. Na donji dio najvećeg biskvita namažite kremu s Lino ladom, poklopite srednjim biskvitom, a njega premažite kremom s otopljenom čokoladom te poklopite gornjim djelom biskvita.
  2. Donji dio manjeg biskvita s donje strane namažite praznom kremom pa ga s namazanim dijelom "zalijepite" na sredinu većeg biskvita kako bi dobili tortu na kat.
  3. Taj biskvit zatim s gornje strane namažite kremom s orasima, a na njega položite srednji dio. Njega namažite kremom s lješnjacima te položite posljednji dio biskvita.
  4. Tortu stavite u hladnjak na barem 1-2 sata kako bi se kreme stisnule.
  5. Ticino (barvalo) smjesu tanko razvaljajte u veliki krug (barem duplo veći promjer od same torte) i njome pažljivo obucite tortu. Lagano ju zagladite kako ne bi popucala. Dekorirajte po želji i uživajte.

Posluživanje: Tortu dobro ohladite, narežite pa poslužite.

Savjet: Za izradu ove torte prema želji možete koristiti Dolcela kreme za kolače.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 429 kcal / 1.793 kJ
Masti 32,82 g
Ugljikohidrati 30,83 g
Vlakna 1,98 g
Bjelančevine 6,84 g
Sol 0,56 g
Vitamin A 628,00 μg
Vitamin D 21,37 μg
Niacin 1,66 mg
Pantotenska kiselina 0,46 mg
Kalij 160,14 mg
Kalcij 89,30 mg
Fosfor 180,92 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki