Kremasta svečana torta

Razigrani gingerbread čovječuljci savršeno se uklapaju u čaroliju blagdanskih slastica. Nedostaje li snijega, šlag na kremastoj, svečanoj torti isto će nas razveseliti i doprinijeti zimskom ugođaju.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Kremasta svečana torta

Sastojci

Za kremu

Za šlag

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s 50 g šećera, praškom za pecivo i soli. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Uz miješanje postupno dodajte šećer i vanilin šećer.
  2. Kad se šećer otopi i smjesa postane glatka, dodajte sok limuna. Zatim pomoću lopatice postupno umiješajte pripremljeno brašno. Na kraju lagano umiješajte lješnjake.
  3. Kalup za tortu (Ǿ 22 cm) premažite maslacem i pospite brašnom.
  4. Smjesu pažljivo nanesite u kalup tako da vam ne ostane zraka.
  5. Poravnajte površinu kolača i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 50 minuta. Drvenim štapićem provjerite je li tijesto pečeno. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi.
  6. Tankim nožem odvojite tijesto od kalupa te ga prerežite da dobijete 2 biskvita.
  7. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu, a zatim umiješajte prašak za puding i malo mlijeka.
  8. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu od pudinga i vratite kratko na laganu vatru.
  9. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim je odmah izvadite u drugu posudu (da se dodatno ne zagrijava) i ostavite da se ohladi.
  10. U ohlađenu kremu umiješajte Lino Ladu Gold i razrađeni maslac sobne temperature.
  11. Dobivenoj kremi dodajte popržene lješnjake i lagano promiješajte.
  12. Slatko vrhnje istucite u šlag. Pri kraju umiješajte Vanilin šećer i Šlag fix i još miksajte do željene čvrstoće.
  13. Prvi biskvit premažite s pola kreme, nanesite sloj šlaga i prekrijte drugim biskvitom. Premažite ga ostatkom kreme i šlagom.
  14. Tortu sa svih strana premažite šlagom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

Posluživanje: Prije posluživanja prigodno ukrasite.

Začini inspiracije

Monozačini