Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Jadranska raskoš

Mješavina povrća s krastavcima i grahom idealna je za ljetnu salatu, a za ljubitelje pikantnog okusa umiješajte pikantni umak sa sardinama i začinite savršeni ljetni ručak.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Jadranska raskoš

Sastojci

Za salatni preljev

Priprema

  1. Krastavac ogulite i narežite na kocke.
  2. Luk narežite na manje kolutiće, dodajte ocijeđeni grah, rajčicu i ocijeđenu, na komade natrganu EVA Sardinu pikant.
  3. Sve sastojke lagano promiješajte.
  4. Za preljev pomiješajte ocat i ulje, posolite i popaprite, a zatim pripremljenim preljevom prelijte salatu.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite opranu rikulu, po rikuli rasporedite pikantnu salatu i poslužite.

Savjet: Umjesto rikule možete upotrijebiti bilo koju lisnatu sezonsku salatu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 352 kcal / 1.471 kJ
Masti 18,88 g
Ugljikohidrati 22,84 g
Vlakna 9,23 g
Bjelančevine 23,75 g
Sol 2,23 g
Vitamin A 1.652,05 μg
Vitamin D 135,70 μg
Vitamin C 21,13 mg
Niacin 12,69 mg
Pantotenska kiselina 0,90 mg
Kalij 750,34 mg
Kalcij 99,68 mg
Fosfor 316,89 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži