Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Aromatični brudet Jadran

Morsku ribu, plodove mediteranskih vinograda u obliku bijelog vina umiješajte u jedinstvenu primorsku kombinaciju ovog jela.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Aromatični brudet Jadran

Sastojci

Priprema

  1. Komorač očistite, narežite na ploške i kratko popecite u tavi na zagrijanom maslinovom ulju tek toliko da dobije lijepu zlatnu boju.
  2. Komorač izvadite sa strane, a u istu tavu dodajte sjemenke komorača i sitno nasjeckani češnjak.
  3. Samo kratko popržite kako češnjak ne bi izgorio, ali dovoljno da pusti miris.
  4. Zalijte s bijelim vinom, kuhajte 1 minutu pa dodajte passatu, kokošju kocku, list lovora, promiješajte, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta.
  5. Po potrebi posolite i popaprite.
  6. Dodajte popečeni komorač, filete orade narezane na komade, lagano promiješajte, poklopite i pirjajte 5-10 minuta ili dok se riba potpuno ne skuha.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite s popečenim kruhom.

Savjet: Umjesto orade možete upotrijebiti filete neke druge bijele ribe.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 369 kcal / 1.542 kJ
Ugljikohidrati 14,14 g
Vlakna 3,28 g
Bjelančevine 37,24 g
Sol 2,48 g
Vitamin A 4.106,80 μg
Vitamin D 322,50 μg
Niacin 21,09 mg
Pantotenska kiselina 1,84 mg
Kalij 939,52 mg
Kalcij 105,27 mg
Fosfor 444,08 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Mesoljupci

Nema tice do prasice!