Aromatični brudet Jadran
- Recept by coolinarika.com -Morsku ribu, plodove mediteranskih vinograda u obliku bijelog vina umiješajte u jedinstvenu primorsku kombinaciju ovog jela.

Priprema
- Komorač očistite, narežite na ploške i kratko popecite u tavi na zagrijanom maslinovom ulju tek toliko da dobije lijepu zlatnu boju.
- Komorač izvadite sa strane, a u istu tavu dodajte sjemenke komorača i sitno nasjeckani češnjak.
- Samo kratko popržite kako češnjak ne bi izgorio, ali dovoljno da pusti miris.
- Zalijte s bijelim vinom, kuhajte 1 minutu pa dodajte passatu, kokošju kocku, list lovora, promiješajte, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta.
- Po potrebi posolite i popaprite.
- Dodajte popečeni komorač, filete orade narezane na komade, lagano promiješajte, poklopite i pirjajte 5-10 minuta ili dok se riba potpuno ne skuha.
Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite s popečenim kruhom.
Savjet: Umjesto orade možete upotrijebiti filete neke druge bijele ribe.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 369 kcal / 1.542 kJ |
---|---|
Ugljikohidrati | 14,14 g |
Vlakna | 3,28 g |
Bjelančevine | 37,24 g |
Sol | 2,48 g |
Vitamin A | 4.106,80 μg |
Vitamin D | 322,50 μg |
Niacin | 21,09 mg |
Pantotenska kiselina | 1,84 mg |
Kalij | 939,52 mg |
Kalcij | 105,27 mg |
Fosfor | 444,08 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |