#ostanimoodgovorni

Coolinarika zna kako ti skratiti vrijeme!

Tuna salata Espana

Mediteranska obala svojim mirisima i mirnim ozračjem nudi savršena rješenja za vaš jelovnik, a salata od tune neizostavni je dio tog lijepog ugođaja koji možete stvoriti u svojoj kuhinji i nakon povratka s mora.

  • 20 min
  • 6 osoba
Tuna salata Espana

Sastojci

Priprema

  1. U veliku zdjelu stavite opranu i na trake narezanu zelenu salatu, dodajte narezane rajčice, krastavce, luk i masline na ploške, a papriku na kockice.
  2. Skuhajte jaja da budu tvrda, narežite ih na četvrtine i stavite na salatu. Tunu ocijedite i stavite preko jaja.
  3. U zdjelici dobro izmiješajte maslinovo ulje i vinski ocat, poparite i posolite.
  4. Zatim tom smjesom poprskajte salatu.

Posluživanje: Lagano sve izmiješajte i poslužite uz popečeni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 316 kcal / 1.321 kJ
Masti 20,45 g
Ugljikohidrati 12,53 g
Vlakna 2,24 g
Bjelančevine 20,59 g
Sol 2,24 g
Vitamin A 153.944,67 μg
Vitamin D 138,87 μg
Niacin 10,69 mg
Kalij 52,59 mg
Kalcij 50,81 mg
Fosfor 232,30 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline