Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Tuna salata Espana

Mediteranska obala svojim mirisima i mirnim ozračjem nudi savršena rješenja za vaš jelovnik, a salata od tune neizostavni je dio tog lijepog ugođaja koji možete stvoriti u svojoj kuhinji i nakon povratka s mora.

  • 20 min
Tuna salata Espana

Sastojci

Priprema

  1. U veliku zdjelu stavite opranu i na trake narezanu zelenu salatu, dodajte narezane rajčice, krastavce, luk i masline na ploške, a papriku na kockice.
  2. Skuhajte jaja da budu tvrda, narežite ih na četvrtine i stavite na salatu. Tunu ocijedite i stavite preko jaja.
  3. U zdjelici dobro izmiješajte maslinovo ulje i vinski ocat, poparite i posolite.
  4. Zatim tom smjesom poprskajte salatu.

Posluživanje: Lagano sve izmiješajte i poslužite uz popečeni kruh.

Savjet: You can use this salad as tortilla filling. In this way you will obtain an energy-rich meal for consumption away from home.

Rajčica

Za rajske užitke