Tjestenina

Svestrana Talijanka

Penne uz sardinu

Tjestenina i mediteranski sastojci tradicionalna su kombinacija, a ukusne sardine u ovom jelu bit će prirodan spoj za večeru uz more.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
 Penne uz sardinu

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, Vegetu Mediteran, ocijeđene i isprane kapare te masline narezane na ploške.
  3. Umak pirjajte do 10 minuta, a zatim umiješajte na komadiće narezane sardine.

Posluživanje: Prema potrebi posolite, poparite, pospite peršinom i poslužite preko skuhane tjestenine i pospite nasjeckanim bosiljkom.

Savjet: Pripremljeni mediteranski umak možete poslužiti i s kuhanom rižom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 377 kcal / 1.576 kJ
Masti 19,14 g
Ugljikohidrati 30,14 g
Vlakna 5,52 g
Bjelančevine 23,10 g
Sol 3,39 g
Vitamin A 2.465,99 μg
Vitamin D 42,97 μg
Niacin 14,18 mg
Pantotenska kiselina 0,83 mg
Kalij 1.186,32 mg
Kalcij 109,94 mg
Fosfor 227,24 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline