Mediteranska rapsodija

Kuhane špagete prelivene umakom od rajčice i tunjevine, posute naribanim ovčjim sirom ukrasite listićima bosiljka i uživajte uz bevandu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Mediteranska rapsodija

Sastojci

Priprema

  1. U tavi na lagano zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  2. Nakon toga dodajte passatu.
  3. Kad prokuha, dodajte šećer i Vegetu natur mediteran.
  4. Zalijte vinom i pustite da lagano prokuha.
  5. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, masline, kapare, popaprite i po potrebi posolite.
  6. Špagete skuhajte u većoj količini kipuće blago posoljene vode, a zatim ih ocijedite.

Posluživanje: Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom, pospite naribanim ovčjim sirom, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Savjet: Jelo možete pripremiti i tako da špagete ocijedite (ali ih nemojte isprati) pa ih umiješate u umak i kratko prokuhate.

Kruh

Kruh naš svagdašnji