Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Mediteranska rapsodija

Kuhane špagete prelivene umakom od rajčice i tunjevine, posute naribanim ovčjim sirom ukrasite listićima bosiljka i uživajte uz bevandu.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Mediteranska rapsodija

Sastojci

Priprema

  1. U tavi na lagano zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk.
  2. Nakon toga dodajte passatu.
  3. Kad prokuha, dodajte šećer i Vegetu natur mediteran.
  4. Zalijte vinom i pustite da lagano prokuha.
  5. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, masline, kapare, popaprite i po potrebi posolite.
  6. Špagete skuhajte u većoj količini kipuće blago posoljene vode, a zatim ih ocijedite.

Posluživanje: Kuhane špagete prelijte pripremljenim umakom, pospite naribanim ovčjim sirom, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Savjet: Jelo možete pripremiti i tako da špagete ocijedite (ali ih nemojte isprati) pa ih umiješate u umak i kratko prokuhate.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 472 kcal / 1.973 kJ
Masti 23,50 g
Ugljikohidrati 36,98 g
Vlakna 7,01 g
Bjelančevine 27,89 g
Sol 5,48 g
Vitamin A 3.497,91 μg
Vitamin D 137,80 μg
Niacin 16,82 mg
Pantotenska kiselina 1,21 mg
Kalij 1.525,24 mg
Kalcij 186,24 mg
Fosfor 339,03 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat