Riblja juha s Malte

Malteška kuhinja tipična je mediteranska kuhinja koja se temelji na svježim lokalnim sezonskim proizvodima i plodovima mora. Na maltešku kuhinju najveći je utjecaj talijanske kuhinje, posebno sicilijanske.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Riblja juha s Malte

Sastojci

Priprema

  1. Ribu očistite, po potrebi narežite na manje komade ili isfiletirajte.
  2. Dodajte nasjeckanu mentu, mažuran, nakapajte limunovim sokom, prelijte bijelim vinom i pospite 1 žlicom Vegete. Ribu ostavite marinirati.
  3. Za to vrijeme na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk te popecite dok ne postane staklast.
  4. Dodajte rižu, protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, oko 800 ml vode, papar i pustite da zavrije.
  5. Kad je juha kratko "pokrčkala" dodajte ribu i marinadu.
  6. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 minuta. Jelo nije potrebno miješati, već povremeno protresti posudu.

Posluživanje: Jelo poslužite toplo.

Savjet: Mala tajna je u pripremi marinade koja će ribu učiniti ukusnijom i sačuvati je tijekom kuhanja da ostane kompaktna.

Kruh

Kruh naš svagdašnji