Bugarska pita od krumpira

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Bugarska pita od krumpira

Sastojci

Priprema

  1. Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  2. Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  3. Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  4. Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  5. Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  6. Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje: Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Savjet: Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Rajčica

Za rajske užitke