Vegeta

Vegeta univerzalna

Vegeta 250 g render PNG v2

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Sastojci

  • 3 žlica ulja
  • 1 kg pilećih bataka sa zabatcima
  • 150 g luka
  • 200 g zelene svježe paprike
  • 2-3 Feferona Podravka
  • 1-2 suha feferona
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 žlica Vegete
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 500 ml vode

Priprema

  1. Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  2. Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  3. Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  4. Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje: Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Mala tajna: Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 573 kcal / 2.395 kJ
Masti 37,15 g
Ugljikohidrati 7,53 g
Vlakna 1,35 g
Bjelančevine 50,14 g
Sol 3,16 g
Vitamin A 814,82 μg
Vitamin D 31,46 μg
Niacin 23,56 mg
Pantotenska kiselina 3,10 mg
Kalij 716,23 mg
Kalcij 70,95 mg
Fosfor 426,92 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh