Riba u bijelom umaku

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Riba u bijelom umaku

Sastojci

  • 800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
  • 100 g mladog luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena peršina
  • 3 žlice ulja
  • 1 žlica Vegete
  • 300 ml mlijeka
  • 1 list Vegeta Maestro lovora
  • 50 ml kiselog vrhnja 20%
  • 1 žlica narezanog kopra
  • 1 kg mladog krumpira (u ljusci)
  • 30 g maslaca

Priprema

  1. Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  2. Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  3. Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  4. Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Savjet: Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina