Lagane kremšnite s voćem
- Recept by coolinarika.com -Lagane kremšnite sa sokom od naranče nadjevene bobičastim voćem i ukrašene šlagom iznenadit će vas svojim božanstvenim okusom.

Priprema
- Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (25x35cm).
- Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
- U visoku posudu ulijte 450 ml vode, dodajte narančin sok, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 5-6 minuta.
- Pripremljenu kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu. Preko kreme za kremšnite rasporedite svježe voće.
- Pripremite šlag tako da hladnom mlijeku dodate sadržaj vrećice Šlag hita. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag (2-3 minute).
- Pripremljenim šlagom ukrasite kremšnitu s voćem. Ostavite u hladnjaku dva sata.
Posluživanje: Poslužite rashlađene.
Savjet: Bogatstvo ovoj slastici daje svježe i prekrasno voće, a ako ga nemate, zamijenite ga s dobro ocijeđenim voćem iz kompota. Ako ste ljubitelj čokolade, u dio kreme možete umiješati otopljenu čokoladu, a lisnato tijesto zamijeniti biskvitom. Svaki put dobit ćete drugačiji desert u kojem će konstanta biti vaša omiljena krema.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 107 kcal / 447 kJ |
---|---|
Masti | 6,05 g |
Ugljikohidrati | 11,47 g |
Vlakna | 0,91 g |
Bjelančevine | 2,00 g |
Sol | 0,02 g |
Vitamin A | 81,40 μg |
Vitamin D | 2,01 μg |
Vitamin C | 9,28 mg |
Niacin | 0,22 mg |
Pantotenska kiselina | 0,10 mg |
Kalij | 51,79 mg |
Fosfor | 15,27 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |